Το απόλυτο «αλαλούμ» επικρατεί στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), καθώς η δολιοφθορά που προξένησαν άγνωστοι στις αρχές Δεκεμβρίου, στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στην Καλλιθέα, είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς 3.000 προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Με επιστολή του μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης παραδέχεται την καταστροφή των εγγράφων που βρίσκονταν στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ και ζητεί από τους επιβάτες να στείλουν εκ νέου τα στοιχεία.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης.

Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν στα αποκαίδια υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα εμπρησμού είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου.

Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν αναμένα στουπιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν κάρτες εισιτήρια, κομπιούτερ καλλά και κάποια γραφεία.

Οι υπεύθυνοι του κτιρίου, όπου γίνεται επεξεργασία των στοιχείων για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου, διευκρίνιζαν τότε ότι τα στοιχεία των πολιτών που κάηκαν μαζί με τις κάρτες και τα κομπιούτερ υπάρχουν και σε άλλα αρχεία. Έτσι, οι κάρτες θα επανεκδοθούν.