Πυρά κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία εκπροσώπων του νομικού κόσμου της χώρας, τα μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες για το ζήτημα της παροχής ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί με τελευταίο αυτόν που αφορά στη σύλληψη του μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, επικεφαλής της Νομικης Υπηρεσιας του Συμβουλίου τόνισε οτι εχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, μετα τις τελευταίες εξελίξεις, προσδιορίζοντας στα όρια της αυθαιρεσίας αυτά που συνέβησαν χθες, μετα την αποφαση του Διοικητικού Εφετείου. "Θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ολες τις δέουσες ενέργειες, καθως τίθεται ζήτημα προστασιας του" τόνισε χαρακτηριστικά ενώ η δικηγόρος του Τούρκου αξιωματικού, Ελένη Κουτσουράκη, αναφέρθηκε στη χθεσινή σύλληψη του χαρακτηρίζοντας την, γεγονός "πολύ τραυματικό", και "πλήγμα για το κράτος δικαίου" , καθως ο αξιωματικός ειναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας.

"Ελπίζουμε οτι η Δικαιοσύνη θα έλθει και θα θεραπεύσει", τόνισε η ίδια, αναφερόμενη στην κυρια εκδίκαση της υπόθεσης στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες έχει από χθες επισημάνει οτι η κράτηση του Τούρκου αξιωματικού είναι «παράνομη» καθώς το ανώτατο χρονικό διάστημα της κρατησης αυτης εχει προ πολλού συμπληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο προεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσος, τόνισε οτι το θέμα δεν αφορά μόνον οκτω πρόσωπα, αλλά ζητήματα Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ

Ο πρώην προεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Παξινός, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση, επιτέθηκε κατά της διοικητικού δικαστού που την εξέδωσε, επισημαίνοντας: "Ντροπή, γι αυτή που δίκαζε. Φέρθηκε παράνομα και αντιδεοντολογικά. Είχαν όλα προσχεδιαστεί, δεν έγιναν τυχαία. Ηταν μια πολύ θλιβερή μερα για τη Δικαιοσύνη. (...) Ελπίζω να υποστεί τις συνέπειες του νόμου".