Σε μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πρέβεζας εξαρθρώθηκαν δυο εγκληματικές οργανώσεις, που φέρεται να είχαν τον ίδιο αρχηγό. Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός, ενώ ανάμεσά τους είναι και δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 78 ετών.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και τις παράνομες ανασκαφές προς ανεύρεση αρχαιοτήτων, με τον 51χρονο αρχηγό να έχει κάνει φυλακή στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συντόνιζε ανεξάρτητα και παράλληλα τις δύο οργανώσεις, με μέρος των κερδών από τη διακίνηση των ναρκωτικών να πηγαίνει στις ανάγκες της δεύτερης εγκληματικής ομάδας.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Καναλάκι και την Πάργα Πρέβεζας, στο Μεσολόγγι, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στον Πλάτανο Ημαθίας, όπου μετά από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και σε υπαίθριους χώρους ανακαλύφθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητα κοκαΐνης 27 γραμμαρίων, ανιχνευτές μετάλλων, 110 νομίσματα, λίθοι, εκρηκτική ύλη και μια καραμπίνα.

Όσον αφορά τα ναρκωτικά, αυτά διακινούνταν στους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, όπου μάλιστα τα έκρυβαν σε υπαίθριους χώρους.

Οι δύο γυναίκες που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας φέρονται να εμπλέκονται στην παρασκευή των συσκευασιών κοκαΐνης, στην ανεύρεσης υποψήφιων «πελατών» και στην είσπραξη των χρημάτων.

Σχετικά με τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της διενεργούσαν παράνομες ανασκαφές σε περιοχές των νομών Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ημαθίας, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εσαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.