Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ταξίδεψε για τη Χίο.

Ο υπουργός προγραμμάτισε αυτό το ταξίδι για να δει από κοντά τις εργασίες τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, αλλά και για να μάθει για τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στον καταυλισμό. Θέλουν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης του οικισμού και γι' αυτό θα προχωρήσουν σε επέκτασή του, με κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται έξω από τον καταυλισμό.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως λένε, και ο κ. Μουζάλας αναμένεται να έχει μια συνάντηση μαζί τους εντός της ημέρας.

Υπάρχει πάντως ένταση και αγανάκτηση από τους πολίτες που είναι συγκεντρωμένοι έξω από την ΒΙΑΛ, καθώς υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και έχουν προειδοποιηθεί να μην προκαλέσουν το παραμικρό επεισόδιο.

Με αφορμή την επίσκεψη Μουζάλα, ο βουλευτής του νησιού και της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης επιτέθηκε στον υπουργό και την κυβέρνηση, κατηγορώντας τους πως έχουν προκαλέσει «έμφραγμα» στη Χίο με την ανεύθυνη πολιτική τους στο μεταναστευτικό.

«Ο πειθαναγκασμός και η καταστολή είναι τα μοναδικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια κυβέρνηση ανίκανη και ανύπαρκτη. Μια κυβέρνηση που δεν συζητά. Που δημιούργησε έμφραγμα στη Χίο και στα άλλα νησιά με την ανεύθυνη πολιτική της και σήμερα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε κατοίκους που ευλόγως ανησυχούν και διαμαρτύρονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η επέκταση του καταυλισμού δεν τον βρίσκει σύμφωνο, αλλά και πως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μουζάλας ταξίδεψε εκεί χωρίς να ενημερώσει κανέναν.