Τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης από απόψε τα μεσάνυχτα αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ, «εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας μας, ότι δηλαδή οι ναυτεργάτες δεν σκύβουν το κεφάλι και είναι πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειαστεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων τους. Πρέπει δε να κατανοήσουν ότι ο ναυτικός κόσμος δεν ζητά τίποτα νέο, αλλά απλά αγωνίζεται να διασώσει όσα έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές που δέχτηκε από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων».

Και προσθέτει: «Ναι μεν οι προφορικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις στη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας και τον υφυπουργό Εργασίας λειτούργησαν προς το παρόν ως κατ' αρχήν πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα πολύ απέχουν από την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού, των μειωμένων συνθέσεων και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις. Αναμένουμε αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινήσεις στα όσα ανέπτυξαν και υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη διοίκηση, να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία μας. Η 24ωρη απεργία μας σηματοδοτεί νέους αγώνες. Από τους ιδίους τους κυβερνώντες εξαρτάται η διάρκειά τους. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις».

Σημειώνει ακόμη ότι «παραμένουμε, όμως, σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων μας, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις και δεσμεύσεις τους και καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για νέους αγώνες».