Στην επίδειξη ψυχραιμίας και αποφασιστικότητος που επιδεικνύουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο στη συνεχή παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας, αναφέρθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο χαιρετισμό του προς τα μέλη των ελληνοαμαερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων που επισκέπτονται την Ελλάδα, και σήμερα – σε λίγη ώρα – θα έχουν εθιμοτυπικού χαρακτήρος συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό μέγαρο.

Ο αρχηγός συναντήθηκε χθες βράδυ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα, με αντιπροσωπεία ελληνοαμερικανικών ("American Hellenic Institute”/AHI, “American Hellenic Educational Progressive Association”/ AHEPA) και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων (B’nai B’rith International & Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations), στο πλαίσιο της ετήσιας περιοδείας τους, που πραγματοποιούν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, από 14 έως 19 Ιανουαρίου 2018.

Μιλώντας κατά τη συνάντηση και το δείπνο που ακολούθησε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, όπως:

-Στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και απειλών, με έμφαση στις γεωπολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

-Στη συμβολή της Ελλάδος και των ελληνικών ΕΔ στη σταθερότητα της περιοχής ευρύτερου εθνικού ενδιαφέροντος.

-Στην απρόσκοπτη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρωατλαντικό αμυντικό πλαίσιο ΕΕ-ΝΑΤΟ.

-Στo εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών ΕΔ με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αλλά και στην ενεργή προώθηση, από ελληνικής πλευράς στρατιωτικών συνεργασιών με κράτη των Βαλκανίων, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, για την υποστήριξη της σταθερότητος στην ευρύτερη περιοχή.

-Στη συνεχή παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο και στην ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι ελληνικές ΕΔ στην αντιμετώπιση της, παρουσιάζοντας και στοιχεία.

Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι φιλοξενούμενοι επισκέπτες δύο εκ των ισχυρότερων υποστηρικτικών ομάδων στην Ουάσινγκτων, με πολύ μεγάλη επιρροή, στην εκάστοτε αμερικανική διοίκηση, αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 θα επισκεφθεί το ΓΕΕΘΑ όπου θα ενημερωθεί επί θεμάτων εθνικής αμυντικής πολιτικής, καθώς και μονάδες και υπηρεσίες του Αρχηγείου Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος.