Για τον σεισμό που ταρακούνησε γύρω στις 10:25 την περιοχή της Αττικής και έγινε αισθητός ιδιαίτερα σε όλες τις περιοχές και διάρκειά του ήταν πάνω από 6 δευτερόλεπτα, μίλησε στο parapolitika.gr o σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

Σημείωσε ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα που συνεχίζει εδώ και δύο εβδομάδες, με πιο ισχυρή δραστηριότητα αυτή που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό σεισμικό γεγονός για τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν μας κάνουν αισιόδοξους ότι το φαινόμενο θα αποκλιμακωθεί.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook

«Ο αποψινός σεισμός (22.24, Μ4,4) αποτελεί συνέχεια της δράσης που ξεκίνησε στην αν. Αττική στις 2-1-2018 και αποτελεί μέχρι τώρα τον μεγαλύτερο της σειράς. Αρχικά η σειρά είχε χαρακτηριστικά σμήνους, αλλά όπως είπα τότε ένα σμήνος μπορεί να μεταπέσει σε προσεισμική ακολουθία και φαίνεται ότι αυτό έγινε τελικά. Ακόμη δεν είμαστε βέβαιοι ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, υπάρχει αβεβαιότητα. Η περιοχή, όμως, δεν έχει ιστορικό μεγάλων σεισμών. Θα επανέλθουμε» έγραψε χαρακτηριστικά