Τη θέση ότι πηγαίνουμε προς μία λύση-πακέτο για την ονομασία της πΓΔΜ, που αποκλείει αλυτρωτισμούς στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας ταυτοχρόνως τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων αλλά και διαφόρων άλλων κοινωνικών θεσμών, τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, και αφού θα δούμε και ποιά λύση προκρίνεται και αν συμφωνούμε, θα προχωρήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικώς για να προσθέσει ο ΑΝΥΕΘΑ την εμπιστοσύνη που έχουν εκφράσει προς τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρός τους και ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στους στόχους της κυβερνήσεως την επόμενη περίοδο, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να φύγει η χώρα από τη μνημονιακή περίοδο και να δημιουργήσει μια βάση με την οποία θα μπορούμε μόνοι μας, βεβαίως με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ, και να αποφασίζουμε και να προχωράμε». Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι «μετά τον Αύγουστο δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος. Αν κάποιος περιμένει να φάμε με χρυσά κουτάλια, κάνει λάθος. Αν περιμένει, όμως, ότι θα αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση ξεκινώντας από τα πιο χαμηλή εισοδηματικά στρώματα, έχει δίκιο».