Στο λιμεναρχείο του Πειραιά παρουσιάστηκε και κρατείται o αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας στην οποία ανήκει το πλοίο Andromeda, Θεόδωρος Ρέλλος.

Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά.

Στο μεταξύ, στην άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου, των 410 τόνων εκρηκτικών που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλοίο Andromeda στα ανοιχτά της Κρήτης, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Απόψε θα γίνει η μεταφορά του επικίνδυνου φορτίου σε ειδική αποθήκη του στρατού ξηράς στη βόρεια Ελλάδα.

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής είχαν πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν έρευνες στο σπίτι του, στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας στο Μενίδι κ.ά., χωρίς όμως να εντοπιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό είχε συλλάβει στην Κρήτη το πλήρωμα του πλοίου (δύο Ουκρανούς, έναν Αλβανό και πέντε Ινδούς), οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Πειραιά.

Ο συνήγορός του, αναφορικά με το ένταλμα σύλληψης του πελάτη του, τόνισε ότι «από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της εταιρίας στην οποία ανήκει το «Andromeda» είχε υποβάλλει υπόμνημα στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά με το οποίο γνωστοποιούσε ότι είναι στη διάθεση των αρχών».