Επακούμβιση της ελληνικής κανονιοφόρου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» με μία ακταιωρό της τουρκικής Ακτοφυλακής σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινα θύματα ή ανθρώπινες ζημιές, οφειλόμενη στην προκλητικότητα και τους επικίνδυνους ελιγμούς που εκτελούσε το τουρκικό σκάφος.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες των αρχηγών ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ε.Αποστολάκη και Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας στρατηγό Ακάρ όπου συζήτησαν τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητος στο Αιγαίο, σήμερα στις 14:30 περίπου, στην περιοχή των Ιμίων περιπολούσε η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», όταν στην περιοχή εισήλθε μία ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής. Αμέσως ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους την ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου ότι πλέει στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ) και για το λόγο αυτό να απομακρυνθεί αμέσως από εκεί. Ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους το αρνήθηκε και άρχισε προκλητικούς και επικίνδυνους ελιγμούς παραβιάζοντας κάθε κανόνα ασφαλείας στη θάλασσα. Η ελληνική κανονιοφόρος δεν απομακρύνθηκε φυσικά και σε κάποια φάση των επικίνδυνων ελιγμών του Τούρκου κυβερνήτη, τα δύο σκάφη «επακούμβησαν» με τα πλευράς τους.

Από την επακούμβηση αυτή δεν σημειώθηκαν θύματα ή ζημιές και αμέσως μετά το τουρκικό σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή όπου συνεχίζει την περιπολία του το ελληνικό σκάφος.

Από το ΓΕΕΘΑ δεν δίδεται συνέχεια στο γεγονός, που το κρατούν σε χαμηλό επίπεδο, ενώ δεν πρόκειται να εκδοθεί ούτε και επίσημη ανακοίνωση σχετικώς με το περιστατικό.