Για μία άκρως επαγγελματική και μελετημένη στη λεπτομέρεια, μαφιόζικη εκτέλεση κάνει λόγο η αστυνομία, για τη δολοφονία του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου χθες το απόγευμα στο Χαϊδάρι, έξω από την μάντρα αυτοκινήτων που έχει στη λεωφόρο Αθηνών.

Η Αστυνομία είναι βέβαιη πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που είχε ο Στεφανάκος με αντίπαλα «στρατόπεδα» της νύχτας και πλέον κάνει έρευνες για δύο άτομα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων που επέβαιναν στη λευκή μηχανή, στην οποία ο συνοδηγός - σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες- κατέβηκε κρατώντας μία θήκη κιθάρας από την οποία έβγαλε το καλάζνικοφ με το οποίο γάζωσε 29 φορές τον Στεφανάκο την ώρα που βγήκε από το θωρακισμενο όχημά του.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν ακριβείς πληροφορίες και περίμεναν τη στιγμή που θα βγει από το αυτοκίνητο ο 57χρονος, ο οποίος είχε μαζί του έναν συνοδό. Ήθελαν να σιγουρευτούν πως θα βγει από το αυτοκίνητο και πως δε θα προλάβαινε και ο ίδιος να τραβήξει όπλο καθώς γνώριζαν πως οπλοφορούσε. Έτσι αντέδρασαν αστραπιαία και του αφαίρεσαν τη ζωή.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχε τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο, το οποίο παρακολουθούσε το κτήριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του Στεφανάκου, στον πρώτο όροφο. Μόλις είδε τον 57χρονο να βγαίνει και ενώ ο συνοδός του δεν ήταν κοντά του, προφανώς έδωσε σήμα στους εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν στη μοτοσικλέτα προκειμένου να κάνουν την κίνησή τους.

Μόλις τον σκότωσαν έφυγαν ταχύτατα μέσα από τα στενά του Χαϊδαρίου. Όπως διαπιστώθηκε, η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί από την Ηλιούπολη τον περασμένο Δεκέμβρη.

Οι περισσότερες σφαίρες που δέχτηκε ο Στεφανάκος, τον χτύπησαν σε όλο το σώμα, ενώ κάποιες πέρασαν τη πόρτα του οδηγού, αλλά όχι από το τζάμι.

Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πλέον πως οι δράστες εκτελούσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και πλέον εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τον ηθικό αυτουργό του μαφιόζικου χτυπήματος.

Ψάχνουν το αν η δολοφονία σχετίζεται με άλλη δολοφονία μπράβου της νύχτας που συνέβη πρόσφατα, αλλά δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έχει σχέση με τις δραστηριότητες του Στεφανάκου μετά την αποφυλάκισή του.