Δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα για διακίνηση αρχείων πορνογραφικού υλικού με ανήλικους σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Μετά από έρευνα που έγινε, από στοιχεία που παρέδωσε ο οργανισμός NCMEC που εδρεύει στις ΗΠΑ, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά στοιχεία χρηστών που έμπαιναν σε διάφορες σελίδες με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, με τα στοιχεία που προκύπτουν να είναι πως ο 24χρονος που πιάστηκε από τις Αρχές εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και (4) συσκευές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones).

O συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.