Οι θυελλώδεις άνεμοι που ξεπερνούσαν σε ταχύτητα τα 100 χλμ. την ώρα, έσπασαν τους κάβους του παροπλισμένου πλοίου «Παναγιά Αγιάσου» στον Πειραιά και μέσα στο βαθύ σκοτάδι κανείς δεν κατάλαβε έγκαιρα ότι το καράβι άρχισε να παρασύρεται στα ανοικτά, χωρίς να υπάρχει κανένας άνθρωπος πάνω του να το σταματήσει.

Χωρίς φώτα, με τις μηχανές «νεκρές» από τα χρόνια ακινησίας το πλοίο- φάντασμα άρχισε να απομακρύνεται από το λιμάνι και να βγαίνει στα ανοιχτά με κίνδυνο, αόρατο καθώς ήταν από το σκοτάδι, να προσκρούσει σε κάποιο άλλο καράβι. Και τότε, όταν έγινε αντιληπτό τι έχει συμβεί, και πώς ένας σκοτεινός όγκος χωρίς στοιχεία ταυτότητας, εμφανίστηκε έξω από το λιμάνι, σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν ρυμουλκά για το ακινητοποιήσουν.

Η επιχείρηση ήταν πολύωρη και ριψοκίνδυνη. Οι άνεμοι έπνεαν θυελλωδώς και η θαλασσοταραχή μεγάλη. Για να ελεγχθεί το πλοίο- φάντασμα,έπρεπε να υπάρχει συνδρομή με ανθρώπους πάνω στο καράβι. Όμως αυτό ήταν ακυβέρνητο και έπρεπε ειδικό πλήρωμα να επιβιβαστεί σε αυτό. Οι άνθρωποι από τα ρυμουλκά κατάφεραν να ανέβουν το «Παναγία- Αγιάσου» και να στερεώσουν πάνω του τους κάβους ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η πορεία του καραβιού.

Ύστερα από πολύωρες προσπάθειες, το πλοίο οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο έξω από το λιμάνι του Πειραιά και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοϊας.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή παραμένει δεμένο από ένα ρυμουλκό, ενώ κοντά του βρίσκεται και ένα πλωτό του λιμενικού για λόγους ασφαλείας. Αύριο το πρωί, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού και καθ υπόδειξη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπ.Ναυτιλίας.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στη θαλάσσια περιοχή όπου είχε παρασυρθεί το πλοίο κατέφθασε με τη συνδρομή ρυμουλκού, ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης, ο οποίος έδωσε όλες τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» να ακινητοποιηθεί.

Το θέμα εξετάστηκε και σε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου η ηγεσία του λιμενικού σώματος ενημέρωσε τον υπουργό και τον υφυπουργό Ναυτιλίας, για την ασφάλιση του πλοίου «Παναγία Αγιάσου», που «ξέσυρε» λόγω των σφοδρών ανέμων, αλλά και για τα παροπλισμένα επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη», στο λιμάνι της Ελευσίνας, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων απεκόπησαν οι κάβοι πρόσδεσης.

Τα πλοία αυτά στο λιμάνι της Ελευσίνας, που έχουν παρασυρθεί σε κοντινό σημείο από το λιμάνι, συγκρατούνται από τις άγκυρες και έχουν δεθεί με κάβους μεταξύ τους.Στο σημείο παραμένει σε επιφυλακή ένα ρυμουλκό, και αύριο το πρωί θα επιχειρηθεί η ασφαλής πρόσδεσή τους στο λιμάνι της Ελευσίνας.