Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.

Δεν έλειψαν όμως και τα επεισόδια. 

Πυρκαγιά σε κτίριο που τελεί υπό κατάληψη

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Στρατού με την Σαρανταπόρου και τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα με 15 πυροσβέστες. Από το κτίριο έχουν αποχωρήσει όλοι και δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Επεισόδια στην Πλατεία Ναυαρίνου

Λίγο πριν από τις 3 μ.μ. ξέσπασαν επεισόδια στην Πλατεία Ναυαρίνου, όταν ομάδα ατόμων με ελληνικές σημαίες προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο που κάνουν αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστές, στην Καμάρα.


Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνα και πέτρες προς τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το thestival.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Επεισόδιο σημειώθηκε και λίγο πριν από τις 2 μ.μ. αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ανθρώπους που κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης, με ελληνικές σημαίες στα χέρια.

Την ώρα που περνούσαν έξω από την κατάληψη «Σχολείο», στη λεωφόρο Β. Γεωργίου, αντιεξουσιαστές του πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Ανδρες των ΜΑΤ έσπευσαν εκεί και απέκλεισαν το σημείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στην περιοχή της Καμάρας δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης για το συλλαλητήριο. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν. Οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν με αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν να παρέμβουν και ένας πολίτης καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τη συμπλοκή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.

Νωρίς το πρωί, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας, που αναχωρούσε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει διαδηλωτές.