Τις όποιες υποψίες υπήρχαν για την τοποθέτηση διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο έσβησε ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 είπε πως δεν θα μπουν ούτε μετωπικά ούτε πλευρικά διόδια στις δύο περιοχές, τονίζοντας πως όταν θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια στην περιοχή, οι κάτοικοι των γύρω δήμων θα εξαιρούνται της πληρωμής.

«Όταν έχεις μία σύμβαση, για να ολοκληρωθεί αυτή -και να μη γυρνάει η χώρα λεφτά πίσω και στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- οφείλεις να κάνεις μερικές ενέργειες, όπως αυτή που έγινε χθες. Δηλαδή, έπρεπε να βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να περάσουμε στη φάση της λειτουργίας... Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή.

Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας πως θα ήταν παράλογο να υπάρξουν διόδια στην περιοχή.

«Πρέπει να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Γι' αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων», συμπλήρωσε.