Σώοι και ασφαλείς είναι οι δύο πιλότοι Μιχάλης Πουλικάκος και Βασίλης Βασιλείου που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ την ώρα της επίθεσης των τρομοκρατών, τη νύχτα του Σαββάτου.

O Mιχάλης Πουλικάκος ανέβασε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες από τη βρετανική βάση στην οποία βρίσκονται, αλλά και από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν. Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τον όροφο του ξενοδοχείου που έχει καεί ολοσχερώς μετά την τρομοκρατική επίθεση αλλά και το στρώμα μέσα στο οποίο κρύφτηκε και παρέμεινε επί 13 ώρες ο Βασίλης Βασιλείου.

Ο ένας από τους δύο διασωθέντες Έλληνες πιλότους μίλησε για τη στιγμή που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο.

Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Βασιλείου ανέφερε: «Είχα φτάσει στο δωμάτιο όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. Πριν κλείσω τα φώτα είδα τους security να τρέχουν προς το βουνό. Ήταν καμιά δεκαριά άτομα, ήρθαν στον 5ο όροφο έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου για να μπορούν να βλέπουν στην πλατεία» και πρόσθεσε:

«Όταν άρχισαν να πυροβολούν, έκανα μια γρήγορη κίνηση και άνοιξα την μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω πηδήξει. Αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος. Στη συνέχεια έσπασαν τη δική μου πόρτα μπήκαν στο δωμάτιό μου…».

Οι τρομοκράτες μπήκαν και στο δωμάτιό του. Αλλά για καλή του τύχη, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο που κρυβόταν ο Έλληνας πιλότος. «Μπήκαν μέσα τρία άτομα, ο ένας καθόταν στην πόρτα. Μόλις μπήκε ο αρχηγός τους, σήκωσαν το άλλο κρεβάτι, αφού πυροβόλησαν πρώτα. Ευτυχώς δεν σηκώσαν το δικό μου κρεβάτι και ήμουν πολύ τυχερός», είπε ο ίδιος.