Παρέμβαση στην ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών έκανε για μία ακόμη φορά ο «Ρουβίκωνας». Μέλη του εισέβαλαν με κύρια αφορμή την κατάσχεση κατοικίας μιας συνταξιούχου η οποία φέρεται να είχε οφειλές στην εφορία.

Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσίευσαν στο indymedia, χαρακτήρισαν «εγκληματική» την ενέργεια της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών, να δώσει εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μίας συνταξιούχου στον δήμο Ζωγράφου, η οποία φέρεται να έχει οφειλές στην εφορία της τάξης των 4.798 ευρώ, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ΕΝΦΙΑ από το 2012 και μετά.

«Επιλέξαμε να κάνουμε παρέμβαση στη συγκεκριμένη ΔΟΥ πρωταρχικά για να ορθώσουμε ένα ακόμη ανάχωμα στον αγώνα που δίνουμε, ώστε να μη βρεθεί στον δρόμο κανένας άνθρωπος της τάξης μας, για να σπάσουμε το άβατο της ατομικής διαπραγμάτευσης, της ντροπής και της ενοχής που είναι ένας σίγουρος δρόμος ήττας, αλλά για να αναδείξουμε επίσης ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους και καταλήγουν με τη φράση: «Όποιος πλειστηριάζει τα σπίτια των φτωχών, θα μάθει να φοβάται».