Η μανία των θυελλωδών ανέμων στη Κρήτη, προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στην Ιεράπετρα. Το μεσημέρι βρήκε τους κατοίκους της περιοχής να αντικρίζουν σοβαρές ζημιές, καθώς από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν δέντρα, ενώ καταστράφηκαν καλλιέργειες και σκεπές από σχολεία.

«Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Τόσο ισχυρούς ανέμους δεν έχουμε ξαναζήσει», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας και υπεύθυνος της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού και Αγίου Ιωάννη, Μανώλης Βρυγιωνάκης, στο cretapost.

Από τις ζημιές αρκετά σχολεία, με τα σοβαρότερα προβλήματα στο Μακρύ Γιαλό όπου έκλεισαν τα δύο σχολεία μετά από καταστροφές στις σκεπές τους, ενώ κάδοι μετακινήθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά. Είναι πιθανό μάλιστα να μη λειτουργήσουν ούτε αύριο για λόγους ασφαλείας.

Αρκετά θερμοκήπια στη περιοχή καταστράφηκαν, με αγρότες να λένε πως πήγαν στα χωράφια τους και διαπίστωσαν… χάος εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Είναι χαρακτηριστικό πως ξηλώθηκαν ακόμη και ταμπέλες δρόμου στη περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στο Παγκρήτιο Στάδιο έγιναν ζημιές, καθώς ξεκόλλησε κομμάτι από το σκέπαστρο του σταδίου, το οποίο έκλεισε για προληπτικούς λόγους καθώς εξαιτίας του καιρού δε μπορούσε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Πηγή: cretapost