Στις 30 Ιανουαρίου θα διενεργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η επόμενη φορολοταρία με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων μέσω καρτών.

Η κλήρωση του Ιανουαρίου θα αφορά τις δαπάνες του Δεκεμβρίου του 2017 και θα είναι η πρώτη μετά από αυτή του Δεκεμβρίου όπου έγινε για σχεδόν όλο το 2017. Η τελευταία κλήρωση προκάλεσε πολλά ερωτηματικά καθώς ανάμεσα στους 1.000 τυχερούς ανά μήνα υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που κέρδισαν περισσότερες από μία φορές. Από την κλήρωση πριν τις γιορτές είχαν προκύψει τέσσερα άτομα που κέρδισαν από τρεις φορές, ενώ υπήρξαν 29 άτομα που κέρδισαν δύο φορές.

Το Ποτάμι μάλιστα είχε θέσει ερωτήματα για τον τρόπο διαδικασίας της λοταρίας, καθώς θεωρεί πως στατιστικά είναι σχεδόν απίθανο να υπάρχουν τόσες περιπτώσεις νικητών ανάμεσα σε δισεκατομμύρια λαχνούς και άφησαν να εννοηθεί πως το σύστημα με το οποίο διεξάγονται οι κληρώσεις θα έπρεπε να ελεγχθεί.

Το υπουργείο Οικονομικών τότε αντέδρασε λέγοντας πως η διαδικασία της κλήρωσης είναι αδιάβλητη, με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων στο Ρίο της Πάτρας να διενεργεί τις κληρώσεις, οι οποίες εποπτεύεται από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. Ο φορέας που κάνει τις κληρώσεις είναι ο ίδιος με αυτόν που κάνει τις κληρώσεις στο παιχνίδι του ΚΙΝΟ, αλλά και έχει την ευθύνη για τη μετάδοση των θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις.