Με τον μάλλον εύγλωττο τίτλο «Ξεχάστε την τρόικα, ιδού ο Ρουβίκωνας», το περιοδικό Foreign Policy εφιστά την προσοχή των αναγνωστών του στις επιθέσεις της ομάδας στην Αθήνα, λέγοντας πως η οικονομική κρίση έφερε «ένα κίνημα αναρχισμού μεσαίας τάξης».

Το δημοσίευμα, αφού περιγράφει κινηματογραφικά περιστατικό σε συμβολαιογραφείο τον Σεπτέμβριο, γράφει πως «η Αθήνα έχει γίνει από το 2010 ένα ασυνήθιστα επικίνδυνο μέρος, με τη βία να ξεκινά από τάγματα της Χρυσής Αυγής μέχρι την επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Παπαδήμου». 

«Όμως η άνοδος της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, είναι κάτι άλλο -μία φαρσοκωμωδία στο συνεχιζόμενο δράμα που πλέον είναι η ελληνική οικονομική και πολιτική ζωή» γράφει.

Το δημοσίευμα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «το κράτος που ο Ρουβίκωνας σκοπεύει να προκαλέσει έχει κάνει το απολύτως ελάχιστο για να σταματήσει την ομάδα». 

«Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για το γιατί μέλη του Ρουβίκωνα δεν έχουν οδηγηθεί στη φυλακή. Μία θεωρία είναι ότι η ομάδα τεχνηέντως έχει παρακάμψει το σύστημα πλησιάζοντας το όριο του τι συνιστά αδίκημα αλλά χωρίς ποτέ να το ξεπερνά πέραν πάσης αμφιβολίας» γράφει.

«Η άλλη θεωρία είναι πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προστατεύει ενεργά την ομάδα από αστυνομική παρέμβαση» γράφει το Foreign Policy, προσθέτοντας ότι «η απήχηση του Ρουβίκωνα είναι ισχυρή στους ίδιους κύκλους που συγκροτούν τη νεολαία του κόμματος στα πανεπιστήμια, δίνοντας έτσι στον Τσίπρα μία ασυνήθιστη ευκαιρία». «Δημόσια, μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας αποκηρύσσοντας τον Ρουβίκωνα, στην πράξη μπορεί να ικανοποιήσει τμήματα της βάσης του αφήνοντας τον Ρουβίκωνα να δρα στους δρόμους ουσιαστικά χωρίς εμπόδιο» καταλήγει το δημοσίευμα.