Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης του 69χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος τετράχρονου κοριτσιού, κόρης γειτόνων του, στο Μόδι του δήμου Πλατανιά.

Σύμφωνα με το ZarpaNews.gr στην κατάθεσή της η μητέρα της ανήλικης εξιστορεί το πώς συνέβη το περιστατικό, ενώ έκανε λόγο για απειλές σε βάρος της οικογένειας από το περιβάλλον του δράστη.

Η δίκη πραγματοποιείται με τη συνδρομή αστυνομικού που μεταφέρει στον κατηγορούμενο τα όσα αναφέρονται κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ο ίδιος έχει πρόβλημα ακοής.

Στον 69χρονο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ο 69χρονος με την οικογένειά του έμεναν δίπλα στην οικογένεια της 4χρονης, μάλιστα έχουν το ίδιο επίθετο. Λόγω του ότι συχνά παρατηρούνταν προβλήματα με την αλληλογραφία τους, η μικρούλα με τις δύο μεγαλύτερες αδελφές της πήγαιναν στο σπίτι του για να επιστρέφουν τα γράμματα. Έτσι περνούσαν αρκετή ώρα εκεί αφού τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του τις κερνούσαν γλυκά και αναψυκτικά.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν όμως στο δικαστήριο τα μεγαλύτερα κορίτσια, ο 60χρονος δεν έχανε ευκαιρία να τις απομονώνει στην αποθήκη του -όπου είχε ένα τόξο με το οποίο τους άρεσε να παίζουν- και να τις αγγίζει στο πρόσωπο.

Μάλιστα, λίγες εβδομάδες πριν το συμβάν, ο ίδιος είχε αγκαλιάσει σφιχτά τη μεγάλη αδελφή, κάνοντάς την να πονέσει και είχε ρουφήξει στον λαιμό τη μεσαία, προκαλώντας της αηδία.

Τα κορίτσια διηγήθηκαν τα περιστατικά στους γονείς, οι οποίοι απαγόρευσαν ρητά στις μικρές να ξαναπλησιάσουν το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο συμβάν συνέβη στις 4 Νοεμβρίου 2007, όταν οι γονείς είχαν αναθέσει στη μεγάλη αδελφή να προσέχει την 4χρονη. Το συμβάν πιστοποιεί και η ιατροδικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα στο Νοσοκομείο Χανίων.