Επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπιτι του Μίκη Θεοδωράκη που βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:30, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε μπογιές και έγραψε αισχρά και απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του με κατακλείδα ότι η "η ιστορία του αρχίζει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος». 

Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστη η ταυτότητα, αλλά και ο αριθμός των ατόμων που έφθασαν μέχρι την είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη, με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν εν όψει του αυριανού συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από τους βασικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την προσπάθεια τρομοκράτησής του προκειμένου να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο για την ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα την Κυριακή.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα και στον κόσμο: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση και την ορμητικότητά τους».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.