Μόνο 140.000 διαδηλωτές «μέτρησε» η ΕΛ.ΑΣ. στο συλλαλητήριο της Αθήνας, παρότι οι εικόνες και οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν εκεί δίνουν την εικόνα μιας λαοθάλασσας που όμοια της είχε χρόνια να συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της χώρας. Οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως ο αριθμός των πολιτών που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα έφτασε το 1,5 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι διαδηλωτές κάλυψαν έκταση 50.000 τ.μ. περίπου, αν και οι μαρτυρίες και πάλι κάνουν λόγο για διαδηλωτές που έφτασαν ως την αρχή της λεωφόρου Συγγρού κι ως το ύψος του Χίλτον.

Σημείωνεται μάλιστα οτι ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90.1, εκτίμησε πως ο αριθμός των διαδηλωτών προσέγγισε το 1 εκατομμύριο. 

Η ανακοινωση της ΕΛΑΣ:

«Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».