Την θητεία του στην Κυπριακή Προεδρία ανανεώνει ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επικράτησε με διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων του αντιπάλου του, υποψηφίου του ΑΚΕΛ, Σταύρου Μελά. 

Τα τελικά αποτελέσματα:

Η σύνοψη των exit poll (όπως μεταδόθηκαν από το Sigma όταν έκλεισαν οι κάλπες):

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος ανήρτησε σύντομο ευχαριστήριο μήνυμα:

Τον πρόεδρο συνεχάρη ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ και του υποψηφίου του, Νικόλα Παπαδόπουλου και ο συνυποψήφιος του, Σταύρος Μαλάς, ενώ ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δεσμέυτηκε να ασκεί «αντικειμενική αλλά αυστηρή κρίτικη».

Διαβάστε: Κύπρος: Τον Νίκο Αναστασιάδη συνεχάρη ο Σταύρος Μαλάς και το ΑΚΕΛ

Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Τα συγχαρητήριά του για την επανεκλογή του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Αναστασιάδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Ο πρωθυπουργός, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter, ευχήθηκε στον κ. Αναστασιάδη η νέα θητεία του να συμβάλει καθοριστικά σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και να εμπεδώσει τη κοινή πορεία Ελλάδας-Κύπρου ως Ευρωπαϊκού πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή.

Τα συγχαρητήρια του Γιούνκερ

Με tweet και επιστολή συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ έγραψε «Συγχαρητήρια Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή σου στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προσδοκώ να συνεργαστώ στενά μαζί σου τους επόμενους μήνες για την κοινή μας επιδίωξη, για μια πιο ενωμένη, πιο δυνατή και πιο δημοκρατική Ένωση».