Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα αναμένει η ΕΜΥ τη Δευτέρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στη Θράκη και κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στα κεντρικά και την Ήπειρο από -1 έως 14-16 βαθμούς, στη δυτική και νότια χώρα από 2 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 έως 5 Μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι. Βόρειοι άνεμοι στο Ιόνιο σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις στην Αττική με σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Ανάλογος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς.