Ενώ δεν υπήρχε συνεδρίαση της ολομέλειας για σήμερα , στις 14:30 συγκαλείται η Διάσκεψη για να αποφασίσει να ανοίξει η συνεδρίαση στις 15:00 με αποκλειστικό σκοπό να ανακοινωθεί η δικογραφία για την υπόθεση Novartis. «Κακοστημένη επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας που θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση» θεωρούν στην αντιπολίτευση την μεθοδευμένη από την κυβέρνηση σπουδή για διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας για την υπόθεση Novartis με σαφή πρόθεση να στοχοποιηθούν πρόσωπα τα οποία βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ασκούν κριτική σε πράξεις και παραλείψεις των κυβερνώντων ή στέκονται εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους.

Η δικογραφία που διαβιβάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν κοινοβουλευτικά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, κατά την περίοδο 2006 μέχρι αρχές 2015.

Την ίδια ώρα, ένταση επικρατεί στην Επιτροπή που εξετάζει τα θέματα της Υγείας και στην οποία κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωγιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης καταθέτει αυτή την ώρα στην επιτροπή υπό την σκιά του σκανδάλου της υπόθεσης Νοvartis, ο φάκελος της οποία φτάνει από στιγμή σε στιγμή στη Βουλή.

Η Επιτροπή ξεκίνησε την συνεδρίαση με ένταση καθώς οι εισηγητές διαμαρτύρονται τόσο για το διαδικαστικό που θα ακολουθηθεί, όσο και για το θέμα της Novartis κι αν αυτό συζητηθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως, ώστε να υπάρξει οριστική απεμπλοκή της δημόσιας υγείας από την απαξίωση και την υπονόμευση.

Πέραν τούτου, απτές αποδείξεις για τις απροκάλυπτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις αποτέλεσαν τόσο οι από ημερών προαναγγελίες από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών, όπως των υπουργών Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη, όσο και τα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης που επικαλούνταν πρόσβαση σε μια έρευνα που υποτίθεται γινόταν υπό άκρα μυστικότητα.