Σε φήμες και προσωπικές εκτιμήσεις βασίζεται η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην κατάθεση του στην εισαγγελία στις 18 Ιανουαρίου, αναφέρει:

«Ο Φρουζής ανά διαστήματα ζητούσε και εκταμίευε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Νοβάρτις Ελλάς προκειμένου, όπως έλεγε, να δωροδοκήσει το Λιντζέρη, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του ΕΟΦ. Πιθανολογώ ότι το ξέπλυμα των χρημάτων για δωροδοκίες προς τον Λιντζέρη γινόταν από εταιρείες του Μαυρίκου (ο οποίος αντικατέστησε στις δραστηριότητες του ξεπλύματος του Βουλκίδη) στις οποίες η Νοβάρτις ανέθετε διαφημίσεις με εν μέρει εικονικό τίμημα, το οποίο εν πολλοίς κάλυπτε τα ποσά των δωροδοκιών». 

Ο μάρτυρας εμπλέκει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην βάση της προσωπικής φιλίας του με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Λιντζέρη, αναφερόμενος σε φήμες «της αγοράς»:

«Σχετικά με τον Λιντζέρη, ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον τοποθέτησε ως έμπιστό του στην θέση του προέδρου του ΕΟΦ, διότι έχουν πολύ κοντινή σχέση, κι ότι στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας. Για όλες τις εξυπηρετήσεις που προσέφερε στην Νοβάρτις, στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του ο κ. Λιντζέρης αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ».