Περιθώριο συµµόρφωσης της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συµβουλίου της Επικρατείας µέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2018 δίνει το νέο πρακτικό που εξέδωσε το Τριµελές Συµβούλιο του ΣτΕ, ύστερα από αίτηση των οµοσπονδιών των Σωµάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων ∆υνάµεων.

Το γεγονός ότι παρέχει ένα τόσο µεγάλο περιθώριο, αντί του συνηθισµένου, που είναι δύο µε τρεις µήνες, χαρακτηρίστηκε ως χαριστική παράταση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αστυνοµικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρη Γερακαράκο, ο οποίος ωστόσο δήλωσε δικαιωµένος από την απόφαση.

Το ΣτΕ δεν κάνει βήµα πίσω και ζητά από την κυβέρνηση να επαναφέρει τους µισθούς των στρατιωτικών στα επίπεδα όπου ήταν τον Ιούλιο του 2012.

Η προηγούµενη κυβέρνηση, µε τον Νόµο 4307/2014, έδωσε τµηµατικά το 50% των αναδροµικών που προκύπτουν από την εφαρµογή των αποφάσεων του Συµβουλίου της Επικρατείας, σε 36 ισόποσες δόσεις, µε πρώτη τον ∆εκέµβριο του 2014 και τελευταία τον Ιανουάριο του 2018.

Η σηµερινή κυβέρνηση, ωστόσο, τον Μάιο του 2017 άλλαξε πλήρως τη δοµή του µισθολογίου για Ενοπλες ∆υνάµεις και Σώµατα Ασφαλείας, αποφεύγοντας έτσι την επαναφορά των µισθών στα επίπεδα του 2012, µε τον Νόµο 4472/17.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας