Κακοκαιρία στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο νότιο Αιγαίο, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπει η ΕΜΥ για την Παρασκευή. Καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.

Σταδιακά μετά το μεσημέρι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν τοπικά στην Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία από -6 έως 7 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 10, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 5 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 Μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα δυτικά πελάγη σε θυελλώδεις 8 Μποφόρ και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 Μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 Μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς.

Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με ανέμους από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς.