Mε το επιχείρημα του ανοίγματος σε μία αναπτυσσόμενη αγορά συνοδεύτηκε, από την κυβέρνηση, η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας, παραγωγής και χορήγησης της ιατρικής κάνναβης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η πρωτοβουλία δεν ανταποκρίνεται μόνο στο αίτημα ασθενών με παθήσεις που ευνοούνται από τις φαρμακολογικές ιδιότητες της ιατρικής κάνναβης, αλλά βρήκε θετική απόκριση και από επενδυτές που είχαν ήδη επαφές ενημερωτικού χαρακτήρα με συναρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, έχει περιέλθει εις γνώσιν του το business plan Καναδών ενδιαφερομένων, το οποίο «προβλέπει κεφάλαια περί τα 750 εκατ. ευρώ και υψηλά νούμερα νέων θέσεων εργασίας, που προσεγγίζουν τις 2.000».
 
Αντίστοιχα, σε δικές του δηλώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, έκανε λόγο για κεφάλαια περί το 1,5 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας.
 
Από την πλευρά των επενδυτών, πάντως, η μόνη δημόσια δήλωση ενδιαφέροντος έχει γίνει από την εταιρεία Golden Greece Cannabis, η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη της, εκπροσωπεί δέκα επενδυτές από διαφορετικές χώρες, όπως το Καζακστάν, ο Καναδάς, η Ρωσία και η Πολωνία, που επιθυμούν να επενδύσουν σε μονάδα στη Βέροια. 
 
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας.