Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ τους 17 Τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Χουριέτ, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη», όπως η Καλλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους Τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη εκδόθηκαν 170 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία για «υπόπτους» για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Στο στόχαστρο της επιχείρησης, η οποία επικεντρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και επεκτάθηκε σε 37 άλλες επαρχίες, βρέθηκαν απόστρατοι και εν υπηρεσία στρατιωτικοί καθώς και στρατιωτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετέδωσε το πρακτορείο και πρόσθεσε ότι 22 από αυτούς συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης.

in.gr