Η Εισαγγγελία Καταπολέμησης της διαφθοράς συνεχίζει την έρευνα της για την υπόθεση, η οποία θα διενεργείται παράλληλα με τις έρευνες της προανακριτκής επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πλέον οι εισαγγελείς διαφθοράς έχουν στα χέρια τους νέα λίστα με στοιχεία η οποία αφορά σε περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1000-5000 ευρώ την περίοδο Ιανουάριος 2016-Ιανουάριος του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα λίστα εντοπίστηκε κατα την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.

Ήδη ως γνωστόν, οι εισαγγελικές αρχές έχουν εντοπισει περίπου 4.000 γιατρούς οι οποίοι φέρονται να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρειας.

Η έρευνα των εισαγγελέων διαφθορας που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα εως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσιου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δις ευρω(αφορα κυριως τη ζημιά του ΕΟΠΥΥ).

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ταυτόχρονα, συνεχίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς έχει ανοίξει νέος κύκλος εξέτασης τους και έχουν προσκομίσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.