Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά ηπειρωτικά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη προβλέπει η ΕΜΥ για τη Δευτέρα. Τα φαινόμενα γρήγορα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 15 βαθμούς στα Κεντρικά, Νότια και Δυτικά, από 9 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με εξαίρεση το Θρακικό όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βόρειους στο Βόρειο Αιγαίο και δυτικούς-νοτιοδυτικούς στο υπόλοιπο Αιγαίο ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό τις βραδινές ώρες θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και γρήγορη βελτίωση στην Αττική. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά στη Θεσσαλονίκη. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.