Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε κάποια ημιορεινά της βόρειας χώρας αναμένονται την Τετάρτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς, με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -11 έως 4, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 13, στο Ιόνιο από 5 έως 11, στο Αιγαίο 6 έως 18 και στην Κρήτη από 11 έως 22.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και γρήγορη βελτίωση Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς.

Ανάλογο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς.