Στην αθωώση των 36 κατηγορούμενων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκαζε την υπόθεση για δεύτερη φορά. Κατά πλειοψηφία 2-1 οι δικαστές αθωώσαν όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση με τις μετοχές-φούσκες που οδήγησε στην απόγνωση χιλιάδες πολίτες.

Η απόφαση εκδόθηκε σε μία κατάμεστη αιθουσα με παρόντες τους κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις.

Υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνά Θεοδωροπούλου, κατά την κρίση της οποίας και η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν στο εδώλιο είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο με διαφορετική σύνθεση, αλλά η υπόθεση έφτασε ξανά για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση εκδόθηκε στην αίθουσα του Εφετείου η οποία είχε υποστεί υλικές ζημιές από την πρόσφατη έκρηξη. Οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σπασμένη τζαμαρία σκεπασμένη με μουσαμά.