Στην Δικαιοσύνη προσέφυγε η τακτική καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μένη Μαλλιώρη, στην οποία έχει αναφερθεί στις καταθέσεις του, ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Η καθηγήτρια ψυχιατρικής κατέθεσε πολυσέλιδη μήνυση κατά του προστατευόμενου μάρτυρα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ ως ηθικοί αυτουργοί καταμηνύονται άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα.

Η κυρία Μαλλιώρη κάνει λόγο για συκοφαντική και ψευδέστατη αναφορά στο όνομα της εκ μέρους του προστατευόμενου μάρτυρα. Συγκεκριμένα, επισημαίνει : «Ουδέποτε έλαβα από οποιοδήποτε, οιαδήποτε ποσά και ουδόλως γνωρίζω τον κ. Φρουζή», προσθέτοντας : «ουδέποτε μετείχα σε συνέδρια ή σε μελέτες από εταιρίες». Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν διαθέτει καν ιδιωτικό γραφείο».

Επίσης, τονίζει μεταξύ άλλων πως δεν υπέδειξε ποτέ εισαγωγή προϊόντων της εν λόγω εταιρείας σε θετική λίστα, δεν ενδιαφέρθηκε για την ένταξη οιαδήποτε εταιρείας στη συγκεκριμένη λίστα, δεν διαμεσολάβησε ούτε έδωσε σε κανέναν κατευθυντήριες οδηγίες για συνταγογραφήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, δεν άσκησε καμία επιρροή στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκου και δεν ήταν κρατικός αξιωματούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά απλό μέλος του.