Ανενόχλητοι συνεχίζουν τις δράσεις τους οι αναρχικοί, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Κωνσταντίνο (Ντίνο) Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας στις φυλακές Λάρισας. Πρόκειται για τον συλληφθέντα για το τρομοδέμα που εστάλη στον Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο.

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικοί δηλώνουν: «Αυτήν τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος... Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι». Παράλληλα, ανέλαβαν την ευθύνη για τη νυχτερινή επίθεση στα ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων. Oι κουκουλοφόροι -με ορμητήριο το κτίριο του ΕΜΠ- επιτέθηκαν εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Σε κατάληψη του Θόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο προχώρησαν αλληλέγγυοι, σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Και η πράξη αυτή συνδέεται με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Το βράδυ της Τετάρτης αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία στην Πάτρα και γέμισαν το κέντρο της πόλης με συνθήματα υποστήριξης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Σύμφωνα με το patrastimes.gr, λίγο μετά τις 10 το βράδυ ομάδα 20 περίπου ατόμων ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα και γυρνώντας το κέντρο της Πάτρας άρχισαν να βάφουν με σπρέι τράπεζες, καταστήματα και εκκλησίες.

Τα ξημερώματα έγινε μία ακόμα καταδρομική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, η οποία φαίνεται να συνδέεται με το ίδιο θέμα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να μπει τέλος στην εικόνα ανομίας στην πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης, ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασε τζαμαρίες καταστημάτων στην Ερμού, τον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας.

«Θα έπρεπε να γίνουν προσαγωγές μετά την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στην Ερμού όπου έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο αντιπρόεδρος σημείωσε πως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό κάνει πάντα η ηγεσία του υπουργείου και όχι οι απλοί αστυνομικοί, ενώ τόνισε πως ήταν μια κακή μετα-επιχειρησιακή στάση που δεν διατάχθηκε.

Εικόνες από την Πάτρα: