Η CareerStream είναι η πρώτη εταιρεία εύρεσης εργασίας στον ναυτιλιακό κλάδο στην Ελλάδα. Τέσσερις νέοι από τον χώρο της ναυτιλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το 2017 μια καινοτόμα start up με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού αποκλειστικά σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Όραμα τους είναι να αποτελέσουν τον πολύτιμο και αξιόπιστο συνεργάτη για τις ναυτιλιακές και μεταφορικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, και παράλληλα να υποστηρίξουν την νέα γενιά επαγγελματιών του κλάδου στο επόμενό τους βήμα.

Η εταιρεία ξεκίνησε με μικρό μετοχικό κεφάλαιο και έχει καταφέρει μέσα στους τρεις μόλις μήνες λειτουργίας της να έχει στη βάση δεδομένων της τα βιογραφικά σχεδόν 1700 ατόμων που ειδικεύονται στον ναυτιλιακό κλάδο.

Δύο από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος είναι ο Κώστας Φωτεινόπουλος (Commercial Director, Partner) και ο Δημήτρης Μαυρίκος (Career Development Manager, Partner). Μιλώντας στο parapolitika.gr, ανέφεραν πώς εκείνο που διαχωρίζει την πλατφόρμα Career Stream από μια άλλη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας είναι το ναυτιλιακό υπόβαθρο των ιδίων καθώς και η στενή τους σχέση με την αγορά. «Η αφοσιωμένη ομάδα μας εγγυάται το πάθος μας για αυτό που κάνουμε. Γνωρίζουμε τον ναυτιλιακό κλάδο και ξέρουμε τι ζητούν οι εταιρείες καθώς και οι εμείς οι ίδιοι προερχόμαστε από το χώρο της ναυτιλίας», σχολιάζουν.

Η παροχή υψηλών υπηρεσιών στελέχωσης και ανθρώπινου δυναμικού σε ναυτιλιακές εταιρίες και η ανάπτυξη ανταγωνιστικών προφίλ υποψηφίων είναι ο βασικός στόχος της εταιρείας. Επομένως ένας υποψήφιος που ενδιαφέρεται να απασχοληθεί στη ναυτιλία, δεν έχει παρά να μπει στο www.careerstream.gr να πραγματοποιήσει εγγραφή χωρίς κανένα κόστος και να καταχωρήσει το βιογραφικό του. «Οι προσλήψεις επιβαρύνουν την ναυτιλιακή εταιρεία, δεν θα θεωρούσαμε ηθικό να χρεώνουμε τον υποψήφιο», υπογραμμίζει η ομάδα του CareerStream.

Δημήτρης Μαυρίκος

Κώστας Φωτεινόπουλος

Οι μόνες υπηρεσίες οι οποίες διατίθενται με κάποια μικρή χρέωση στον υποψήφιο είναι η σύνταξη του βιογραφικού, η προετοιμασία του για συνέντευξη μέσω εικονικών συνεντεύξεων αλλά και η διαχείριση των προφίλ του στα social media (linkedin, facebook κλπ).

Με παρουσία και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού, όπως το Λονδίνο, η Λεμεσός και η Σιγκαπούρη, στόχος είναι να συνδεθεί η αγορά εργασίας και οι νέοι επαγγελματίες με τις θέσεις εργασίας στη ναυτιλία, κλάδος στον οποίο - στην Ελλάδα τουλάχιστον - επικρατεί η οικογενειοκρατία.

«Έχουμε υποψήφιους που εργάζονται στο Λονδίνο και επιθυμούν να γυρίσουν στην Ελλάδα, αναλαμβάνουμε και τέτοιες περιπτώσεις», δηλώνουν.

Αυτή την περίοδο η CareerStream ξεκινά συνεργασία με το κολέγιο BCA για θέματα καριέρας, συμβουλευτική, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, καθώς και προώθηση βιογραφικών, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για αντίστοιχα project με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μια επιπλέον υπηρεσία της CareerStream είναι η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων στην ναυτιλία με την συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι γεγονός πως ο ναυτιλιακός κλάδος αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές όσων ζητούν εργασία στην Ελλάδα, καθώς προσφέρει ασφάλεια και προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης.

Παράλληλα, το απαιτητικό περιβάλλον ενός ναυτιλιακού γραφείου καθώς και ο φόρτος εργασίας, δεν αφήνουν τον απαιτούμενο χρόνο στις ναυτιλιακές εταιρίες για την χρονοβόρα διαδικασία της ανάγνωσης και καταχώρησης του μεγάλου όγκου βιογραφικών, για την κάλυψη κάποιας θέσης εργασίας. Η CareerStream λοιπόν, έρχεται να γίνει ο πολύτιμος συνεργάτης των ναυτιλιακών εταιρειών.

Μάθετε περισσότερα στο www.careerstream.gr και επισκεφθείτε τη σελίδα της εταιρείας στο Facebook