Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες καταστροφών ακόμα και στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας για να ληφθούν μέτρα, ώστε να μπει τέλος στο σκηνικό ανομίας. Για τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, πάντως, υπεύθυνοι για τις καταστροφές είναι οι αστυνομικοί που ολιγώρησαν, οι συνδικαλιστές που κάνουν δηλώσεις και ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης που επίσης κάνει δηλώσεις και δεν μαζεύει τα σκουπίδια...

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει αύξηση των πεζών περιπολιών από ένστολους και αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι θα αναλάβουν στοχευμένα σημεία της Αθήνας. Σε αυτό θα συμμετάσχουν 200 αστυνομικοί.

Ο ίδιος ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε ότι πλέον η ευθύνη για την εικόνα διάλυσης στην πόλη βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού, συμπληρώνοντας ότι είναι απαράδεκτο ο υπουργός Νίκος Τόσκας να ρίχνει τις ευθύνες στους υφιστάμενούς του.

Από την πλευρά του ο γγ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ, Ευστράτιος Μαυροειδάκος, κάλεσε τον υπουργό Νίκο Τόσκα να μην χάνει την ψυχραιμία του. Ο κ. Μαυροειδάκος απέδωσε την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα στην κατάργηση της ομάδας Δέλτα, η οποία υπήρχε ακριβώς για την αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων».

«Θα αποτελεί είδηση αν ένα βράδυ δεν έχουμε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ. Βρείτε μου μια δικογραφία για μέλη του Ρουβίκωνα» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τέλος, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί ψέγονται όταν συλλαμβάνεται μέλος του Ρουβίκωνα.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι επιθέσεις ομάδων αναρχικών σε όλη την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου (συλληφθείς για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο). Ο αντιεξουσιαστής πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Λάρισας.

Το βράδυ της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών έφτασε έξω από το σπίτι του γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό. Για μια ακόμα φορά το αίτημα είχε να κάνει με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Νέα επίθεση αντιεξουσιαστών σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, επίσης το βράδυ της Πέμπτης, στη γνωστή πλέον συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.