Μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν από τον γερμανικό Τύπο τα επεισόδια και οι καταστροφές στην Αθήνα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Κ. Γιαγτζόγλου. Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία» η εφημερίδα «Lübecker Nachrichten» δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην Αθήνα. «Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα - με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.

Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τον Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.

Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την "αλληλεγγύη" τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου». H εφημερίδα «Stuttgarter Nachrichten» επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς.

Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες Σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία».

Πηγή: DW

Μέτρα κατόπιν εορτής

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες καταστροφών, ώστε να μπει τέλος στο σκηνικό ανομίας. Για τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, πάντως, υπεύθυνοι για τις καταστροφές είναι οι αστυνομικοί που ολιγώρησαν, οι συνδικαλιστές που κάνουν δηλώσεις και ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης που επίσης κάνει δηλώσεις και δεν μαζεύει τα σκουπίδια...

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει αύξηση των πεζών περιπολιών από ένστολους και αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι θα αναλάβουν στοχευμένα σημεία της Αθήνας. Σε αυτό θα συμμετάσχουν 200 αστυνομικοί.

Ο ίδιος ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι πλέον η ευθύνη για την εικόνα διάλυσης στην πόλη βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού, συμπληρώνοντας ότι είναι απαράδεκτο ο υπουργός Νίκος Τόσκας να ρίχνει τις ευθύνες στους υφιστάμενούς του.

Από την πλευρά του ο γ.γ .του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ Ευστράτιος Μαυροειδάκος κάλεσε τον υπουργό Νίκο Τόσκα να μη χάνει την ψυχραιμία του. Ο κ. Μαυροειδάκος απέδωσε την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα στην κατάργηση της ομάδας Δέλτα, η οποία υπήρχε ακριβώς για την αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων».

«Θα αποτελεί είδηση αν ένα βράδυ δεν έχουμε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ. Βρείτε μου μια δικογραφία για μέλη του "Ρουβίκωνα"» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τέλος, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί ψέγονται όταν συλλαμβάνεται μέλος του «Ρουβίκωνα».