Σε εξέλιξη βρίσκεται πολιτικό και διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο στην περιοχή Καστανιές του Εβρου.

Ο ανθυπολογαχός Άγγελος Μητραιτώδης (25χρονος ανθυπολοχαγός του Μηχανικού από το Κιλκίς) και ο Δημήτρης Κουκλατζής (λοχίας ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας Μηχανικού) κρατούνται στο κτίριο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής της Αδριανούπολης αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και πρόκειται να δικαστούν τη Δευτέρα.

Οι δυο στρατιώτες κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Αδριανούπολης, αφού πρώτα πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις στο δημόσιο νοσοκομείο Murat. Nωρίτερα είχαν περάσει από τον στρατιωτικό εισαγγελέα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης.

Η κατάθεσή τους: «Δεν είμαστε πράκτορες»

Τις συνθήκες υπό της οποίες συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο κατέθεσαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο 25χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητραιτώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι κατά τις 10:30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε, σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Birlik» Ιλχάν Ταχσίν, στο κινητό τηλέφωνο των δυο στρατιωτών βρέθηκαν φωτογραφίες με πατημασιές πάνω στο χιόνι. Οι δυο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ενήμερος από την Πέμπτη ο Τσίπρας για τους στρατιωτικούς

Δεν γνώριζε ή έκρυβε κάτι ο Τζανακόπουλος;

Αυτοί είναι οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο

Στο ΥΕΘΑ για ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας

Δύο φορές συνομίλησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας - Τουρκίας

Γιατί οι Τούρκοι παραπέμπουν σε δίκη τους δύο στρατιωτικούς

Η ιστοσελίδα «Birlik» δημοσίευσε φωτογραφίες από τη μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό δικαστήριο. Κατά την ίδια ιστοσελίδα στο δικαστήριο βρέθηκε και η μητέρα του ενός συλληφθέντος.