Οι δυο στρατιώτες κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Αδριανούπολης, αφού πρώτα πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις στο δημόσιο νοσοκομείο Murat. Nωρίτερα είχαν περάσει από τον στρατιωτικό εισαγγελέα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανουπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ενήμερος από την Πέμπτη ο Τσίπρας για τους στρατιωτικούς

Δεν γνώριζε ή έκρυβε κάτι ο Τζανακόπουλος;

Αυτοί είναι οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο

Στο ΥΕΘΑ για ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας

Δύο φορές συνομίλησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας - Τουρκίας

Γιατί οι Τούρκοι παραπέμπουν σε δίκη τους δύο στρατιωτικούς

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το DHA, πρόκειται για τον ανθυπολοχαγό, Άγγελο Μητροθώδη και τον λοχία ΕΠ.ΟΠ. και σκαπανέα ΜΧ, Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κατέθεσαν στον εισαγγελέα και αποφασίστηκε να παραμείνουν υπό κράτηση.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της «απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας» και της «εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή» με τις τουρκικές Αρχές να ελέγχουν και τα κινητά τους, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι εναντίον των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς έχει απαγγελθεί μία κατηγορία, αυτή της «παρανόμου εισόδους σε απαγορευμένη περιοχή» την ίδια ώρα που στην Τουρκία τα εκεί μέσα ενημερώσεως υποστηρίζουν ότι με βάση τα κινητά τους που έχουν κατασχεθεί και εξεταστεί από τους Τούρκους προκύπτουν φωτογραφίες τουρκικών χώρων και εγκαταστάσεων και έχει απαγγελθεί εναντίον τους και η (πολύ σοβαρή) κατηγορία της «απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας», κάτι που δεν αποδέχεται η ελληνική πλευρά.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Facebook και την εφημερίδα της μειονότητας, Birlik: