Με μία λιτή και αμφίσημη στην ερμηνεία της τοποθέτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τοποθετήθηκε επί του θέματος της συλλήψεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και της σημερινής δικαστικής του εξελίξεως στην Αδριανούπολη, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

«Όλες μας οι σκέψεις και όλες μας οι προσπάθειες πρέπει τώρα να συγκεντρώνονται στην υποστήριξη των δυο παιδιών μας που δοκιμάζονται στις Τουρκικές φυλακές. Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε» επισήμανε με νόημα ο Στρατηγός Κωσταράκος, ο οποίος ασφαλώς θα πρέπει να ξέρει τι λέει, σημειώνοντας επί λέξει ότι «Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε», φράση η οποία ασφαλώς χρίζει πολλαπλών ερμηνειών και εξηγήσεων.

Πάντως, σε τελείως θεωρητικό επίπεδο, και παρόλο που η Τουρκία δεν είναι πλήρες μέλος της ΕΕ, καλό θα ήταν και ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της ασκήσεως του κύρους του και του αξιώματός του προς τον Τούρκο Γενικό Επιτελάρχη Στρατηγό Ακάρ για την απελευθέρωση δύο στρατιωτών-μελών κράτους της ΕΕ, ασχέτως αν του έχει ζητηθεί ή όχι κάτι τέτοιο από την ελληνική πλευρά.