Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σπείρα τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και μέσω ταχυμεταφορών σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Συνελήφθησαν το Σάββατο έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Περιστέρι, Πετρούπολη, Ταύρο, Κυψέλη, Ίλιον), τέσσερα μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 33 και 36 ετών και ένας 61χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από εκτεταμένες έρευνες επετεύχθη ο εντοπισμός των δραστών και εξακριβώθηκε η εγκληματικής τους δράση καθώς και οι ρόλοι τους στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών.

Επιπλέον, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης (καβάτζες) των ναρκωτικών.

Αποκαλύφθηκε μάλιστα ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Επιπλέον βρέθηκαν χρηματικά ποσά τοποθετημένα σε διαμορφωμένη κρύπτη εντός επιτραπέζιου Η/Υ, καθώς και εντός ειδικής κρύπτης σε ντουλάπα.

Έπειτα από έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 3 κιλά και 902.3 γραμμάρια κοκαΐνης, 64 γραμμάρια κάνναβης, 144.530 ευρώ, τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες, δύο ζυγαριές ακριβείας, δέκα κινητά τηλέφωνα, πολλές συσκευασίες για τυποποίηση ναρκωτικών

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.