Δεν θα εκδοθεί στη Τουρκία με απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών ο 48χρόνος Naci Ozpolat, Τούρκος κουρδικής καταγωγής ο οποίος μαζι με οκτώ ακόμα συμπατριώτες του είχε συλληφθεί λίγο πριν από την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.    

Σύμφωνη με την απόφαση των εφετών ήταν και η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας Ουρανίας Σταθέας.    

Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση σε περίπτωση έκδοσης του υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία ζητείται .   Επίσης η εισαγγελέας επισήμανε ότι τα νέα στοιχεία που είχε ζητήσει το συμβούλιο για να αποφανθει από την Τουρκία είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων που είναι ελλιπή και αόριστα.

  "Δεν συντρεχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορουμένου στις τουρκικές αρχές" είπε η κυρία Σταθέα.  

Νωρίτερα ο 48χρονος τόνισε :   "Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστατης και αγωνίζομαι εναντίον του φασισιστικου συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομισει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην τουρκια το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία."   Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή καθώς κρατείται για αλλα αδικήματα στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ).

  Στις 2 Φεβρουαρίου 2018 το Συμβούλιο είχε απορρίψει το αίτημα των Τουρκικών Αρχών να εκδοθεί ο πρώτος από τους 9, ο 60χρονος Mehmet Dogan, καθώς ήδη είχε χαρακτηριστεί πολιτικός πρόσφυγας από τη Γαλλία, με βάση τη συνθήκη της Γενεύης του 1951.    

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία εχει κάνει αίτημα έκδοσης και για μία ακόμη εκ των εννέα συλληφθέντων του Δεκεμβρίου.