Δύο δύσκολες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων πραγματοποίησαν με επιτυχία οι αγγειοχειρουργοί και οι επεμβατικοί ακτινολόγοι του Νοσοκομείου της Χίου «Σκυλίτσειο».

Η πρώτη επέμβαση αφορούσε την Ενδαγγειακή Αποκατάσταση Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής (ΕVAR) και η δεύτερη, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την ίδια μέρα, τη Χειρουργική Αντιμετώπιση Υποσκληρίδιου Αιματώματος Εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Αγγειοχειρουργός ανέλαβε υπηρεσία στις 20 Δεκεμβρίου 2016, ενώ στις 3 Οκτωβρίου 2017 ανέλαβε υπηρεσία ο Επεμβατικός Ακτινολόγος. Επίσης, το Νοσοκομείο στις 25 Οκτωβρίου 2017 απέκτησε Νευροχειρουργό.

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και η Νοσηλευτική Υπηρεσία», σημειώνεται, «συνεργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του επιτυχούς αποτελέσματος. Εξαιρετική υπήρξε η αρωγή του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που πλαισίωσαν την αγγειοχειρουργική και την νευροχειρουργική ομάδα με υπευθυνότητα και άκοπη εργασία».