Στις φυλακές οδηγούνται οι 4 εκ των επτά κατηγορυμένων για συμμετοχή στην Ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas μετά την ολοκλήρωση των απολογία τους ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών.

Πρόκειται για το φερόμενο αρχηγό της οργάνωσης, έναν 35χρόνο, έναν 45χρόνο και έναν 22χρόνο.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα τους και ο δικηγόρος του Πειραιά που αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. «Στις συνομιλίες μου έδινα νομικές συμβουλές στον 35χρονο συγκατηγορούμενο μου που ήταν πελάτης μου», φέρεται να ειπε στην απολογία του. Οι τέσσερις που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ομολόγησαν επιμέρους πράξεις, αρνήθηκαν ωστόσο ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση.

Ο φερόμενος αρχηγός τον όποιον τα υπόλοιπα μέλη γνώριζαν με το ψευδώνυμο του αρνήθηκε στην απολογία πως ήταν ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης. Αντίθετα ο 35χρονος συγκατηγορούμενος του ο οποίος φέρεται να ανήκε στον εκτελεστικό βραχίονα της οργάνωσης παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε 2 επιθεσεις και ζήτησε συγγνώμη.

Συγκεκριμένα στην απολογία του φέρεται να ανέφερε: «Ο «Τσαμπανικας» (ο φερόμενος αρχηγός) με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης.

Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον «Τσαμπανίκα» και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).

Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκραφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο «Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.

Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο».

Ο τρίτος κατηγορούμενος που προφυλακίζεται ομολόγησε μόνο επιμέρους πράξεις ενώ ο 22χρονος υποστήριξε ότι η μόνη του εμπλοκή ήταν η προσπάθεια του να κατασκευάσει μία μολότωφ.

«Οχι φυλακές για τους εθνικιστές», φώναξαν οι 4 κατά την αποχώρηση τους από τα δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων.