Ειρηνικά κι ομαλά ολοκληρώθηκε στην Ορεστιάδα η διαδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Κόσμος κάθε ηλικίας από την περιοχή και όλο τον Έβρο και τη Θράκη συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μαυρίδης, και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10 και μισή με εποχούμενη πορεία σε ποδήλατα που διοργάνωσε  ο Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας ΡΗΣΟΣ. Στην πορεία πήραν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ παρά τους αρχικούς φόβους της αστυνομίας, δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία.Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Δείτε ζωντανά την διαδήλωση:

«Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης. Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους», δήλωσε μεταξύ άλλων στα Παραπολιτικά 90,1 ο Δήμαρχος Ορεστειάδας Βασίλης Μαυρίδης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας. Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας»

Ποδηλατοπορεία στις Καστανιές

Νωρίτερα, δεκάδες ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου «Ρήσος» Ορεστιάδας, συμμετείχαν σε ποδηλατοπορεία προς το τελωνείο Καστανεών, όπου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις. Στην πορεία πήραν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ παρά τους αρχικούς φόβους της αστυνομίας, δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία.

Και στη Θεσσαλονίκη όμως θα γίνει συγκέντρωση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, όπως έγινε γνωστό. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 14.00 έξω από το Τουρκικό προξενείο