Το κρασί και η γαστρονομία της Κρήτης βρήκαν το ιδανικό πρόσωπο για να τα εκπροσωπεί και να τα διαφημίζει σε ολόκληρο τον κόσμο. Προς έκπληξη όλων, το πρόσωπο αυτό είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η ιδέα και η υλοποίηση του συγκεκριμένου project ανήκουν στην εταιρεία Wine Walkers Crete, που ασχολείται με την προώθηση και την εξωστρέφεια των προϊόντων της κρητικής γης, στόχους που εξυπηρετούνται με την παρουσία της όμορφης Μαργαρίτας στο site, τα διαδικτυακά σποτ και τα βίντεο της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Η κόρη του κ. Παπανδρέου δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ποζάρει ως μοντέλο. Η Κρήτη όμως για τη νεαρή Μαργαρίτα έχει γίνει δεύτερη πατρίδα της, αφού εκεί δεν είναι μόνο οι σπουδές, η εργασία της και ο σύντροφός της, αλλά φαίνεται ότι με το νησί τη συνδέουν στενοί δεσμοί και γι’ αυτό είπε το μεγάλο «ναι» στην πρόταση να γίνει η «μούσα» της κρητικής παράδοσης.

Συγκεκριμένα, ο καλός της φίλος Ramy Masoud, συνιδρυτής και υπεύθυνος για την οργάνωση της εταιρείας Wine Walkers Crete, και η Στέλλα Αστυρακάκη, ιδρύτρια και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό των εκδρομών της εταιρείας, έφτιαξαν το πρώτο «πρακτορείο» οινικού τουρισμού στην Κρήτη, με τη νεαρή Παπανδρέου να αποτελεί το πρόσωπο της καμπάνιας τους.

Η Μαργαρίτα εμφανίζεται σαν μια αέρινη παρουσία, που παραπέμπει σε θεότητα της αρχαιότητας, να περιπλανιέται σε έναν αμπελώνα, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο. Η Wine Walkers Crete είναι πρακτορείο οινοτουρισμού, που σκοπό έχει να προσκαλέσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν τους κρητικούς αμπελώνες μέσα από ένα ταξίδι γευσιγνωσίας και οινοποσίας. Παράλληλα, απευθύνεται στους παραγωγούς για την ενίσχυση και την προώθηση των προϊόντων τους.  

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Μιλώντας στο «Secret», η Στέλλα Αστυρακάκη ανέφερε ότι με την πρωτότυπη αυτή επιχείρηση «εδώ και έναν χρόνο δίνουμε ισχυρό πλεονέκτημα στον αγροτουρισμό της Κρήτης, στοχεύοντας στην προώθηση του οινοτουρισμού και των 11 γηγενών ποικιλιών που οι Κρήτες οινοπαραγωγοί προσφέρουν». «Η αγάπη μας για τον τόπο γέννησής μας και το πάθος μας για τα κρητικά προϊόντα και την κρητική κουζίνα ήταν το κίνητρό μας για τη δημιουργία ενός οργανισμού οινοτουρισμού με κοινωνικό χαρακτήρα», συμπλήρωσε.

«Το ενδιαφέρον της Μαργαρίτας για τα οινοποιεία, αλλά μέσα από τη γευσιγνωσία και την αγάπη για το εκλεκτό κρασί, επισφράγισε τη συνεργασία μας», πρόσθεσε η ίδια εξηγώντας τη συμμετοχή της κόρης του πρώην πρωθυπουργού.

«Η Μαργαρίτα ζει τα τελευταία χρόνια στο νησί μας και αγαπάει αυτό τον τόπο με μοναδικό τρόπο. Αυτή η αγάπη της την έφερε και πιο κοντά στη Wine Walkers Crete. Είναι άλλωστε ένα πρόσωπο που γράφει μοναδικά στον φακό» σημείωσε η κ. Αστυρακάκη.

Το γνώριμο πρόσωπο της Μαργαρίτας Παπανδρέου ξαφνιάζει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της εταιρείας, αλλά για όσους γνωρίζουν την αδυναμία της στην Κρήτη και τις ισχυρές φιλίες που έχει αναπτύξει, αφού τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο νησί, είναι κατανοητό ότι η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου θα ήταν πρόθυμη να βοηθήσει όχι μόνο τους δύο φίλους της, αλλά και την ανάγκη προβολής της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι η Μαργαρίτα με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Ramy Masoud, γνωρίζονται και κάνουν στενή παρέα ιδιαίτερα από τη στιγμή που και η ίδια μετακόμισε στο Ηράκλειο της Κρήτης μαζί με τον σύντροφό της, τον τενίστα Χάρη Καπόγιαννη.  

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 10 Μαρτίου 2018