Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκαν στη Βουλή και το περιεχόμενό τους θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr πρόκειται για έναν και μόνο φάκελο στον οποίον όμως εκτός από έγγραφα περιέχονται και ψηφιοποιημένα στοιχεία αποθηκευμένα σε CD και DVD.

Πιθανότατα πρόκειται για τα στοιχεία των οποίων η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου είχε προαναγγείλει τη διαβίβαση τους στη Βουλή. Συγκεκριμένα όπως είχε πει η κα Παπαδάκου πρόκειται για στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη και αφορούν τα ευρήματα από τους υπολογιστές της Novartis, ενισχυτικά των προηγούμενων».

Η διαβίβαση των νέων στοιχείων ενδέχεται να αλλάξει την προγραμματισμένη ροή των εργασιών της επιτροπής, πολύ δε περισσότερο αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για στοιχεία τα οποία οδηγούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στον φάκελο όποιος διαβιβάστηκε στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται 165 αρχεία.  Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται συμπληρωματικό υπόμνημα της μάρτυρος Αικατερίνης Κελέση με ημερομηνία 9 Μαρτίου, επιστολές της εταιρείας Novartis προς πολιτικά πρόσωπα αλλά και ένα επιστολόχαρτο κυβερνητικού φορέα με χειρόγραφα γραμμένους αριθμούς τηλεφώνων. 

Μεταξύ των 165 αρχείων που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική περιλαμβάνονται:

-Δύο επιστολές. Ιανουάριος 2013 και Ιανουάριος 2014 με αφορμή το Νταβός. Η Νοβαρτις ζητούσε από τον Σαμαρά να προετοιμαστεί συνάντηση στο Νταβός για ανταλλαγή απόψεων για την πολιτική του φαρμάκου.

-Σημείωμα από το προσωπικό μπλοκ του Αντώνη Σαμαρά .Χειρογραφα είναι το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα και δύο αριθμοί τηλεφώνων.Σύμφωνα με πληροφορίες το χειρόγραφο συνοδεύει το υπόμνημα της προστατευόμενης μάρτυρος Αικατερίνης Κελέση από 9/3 με το οποίο η μάρτυς επισημαίνει ότι βρήκε το έγγραφο στα χαρτιά του Φρουζή.

-Μία κάρτα του Πρωθυπουργού